Kawaii! Påskpyssel på biblioteket

Super-kawaii!

I går kom klass 1 på besök till biblioteket och hade påskpyssel. Temat var att undersöka hur man kan teckna Kawaii.

Biblioteket har köpt in böcker om hur man kan teckna Kawaii. Kawaii är ett ord på japanska, som betyder gullig eller söt. Här kan man läsa mer om vad Kawaii är! Kawaii är alltså mer än ett ord, det är en hel stil och en kultur som finns runt det gulliga, och det mesta går att göra Kawaii. Kawaii är väldigt populärt i Japan.

Jag hade förberett med utskrivna foton från Pixabay, som är en plats på webben där man kan hitta bilder som är fria att använda för icke-kommersiellt bruk. Dessa bilder agerar bakgrund till bilderna.

Därefter använde vi böckerna om Kawaii till att rita, hitta inspiration och lära oss mer om hur man kan rita Kawaii. Böckerna har tydliga instruktioner och innehåller många tips och idéer. Det är Angela Nguyen som är författare till böckerna. Se bilder på böckerna längst ned. Jag tycker att man blir riktigt sugen på att rita när man bläddrar i böckerna. Böckerna står på faktaavdelningen och det kändes lite extra kul att testa på att också utöva det som står i böckerna på själva bibblan!

Nå hur blev det då? Det kändes som att alla tyckte att det var roligt! Kul att få inspireras av böcker om teckning. Visst behöver vi alla något som är Kawaii emellanåt!

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s