Berättelser om en ”Sak”

Vi har haft en fantasi- och skrivaktivitet på biblioteket under barnboksveckan.

Den här aktiviteten gick ut på att titta på en bild på en sak som vi hade fotograferat, och sedan försöka fantisera fritt kring vad det egentligen var på bilden. Här gällde det att försöka komma på något helt annat, en liten, kortare berättelse eller betraktelse, som man själv hittade på, kring vad bilden föreställde.

Som av en händelse visste vi själva inte exakt vad det var på bilden, men vi fick snart hjälp av några skrivsugna elever. Här är objektet som vi kan kalla ”Saken” och nedanför kommer några av de berättelser vi fick in! Stort tack för att ni ville vara med och dela med er av era spännande berättelser! Håll utkik efter fler skriv- och fantasiaktiviteter…

 

Så här berättar en elev på mellanstadiet om ”Saken”:

”Det är en bit av ett gammalt gult hus. Någon har försökt laga huset genom att spika fast spikar och sladdar. Sedan har en bit av huset fallit ner och någon har hittat den. I en av sladdarna bor ett spöke. Spöket är alltid sur och han är riktigt farlig. Så akta dig! Spöket sägs ha varit en pojke som bodde i huset på 1800-talet och var en slav.”

 

Här kommer en till berättelse från en elev om den här ”Saken”:

”Det är en stad med murar. Det finns ett monster där som attackerar staden vart 100:de år. Det finns ett kanontorn som skjuter, och det tar 100 år att ladda. Den är alltid klar när monstret kommer. Monstret kan bli surt, och då börjar den röda lampan att blinka. Folket som bor i staden blir då rädda och springer i väg.”

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s